A Garmin Running Club edzői

Szántó Nelli vagyok, a Garmin Running Club vezető edzője. Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, utóbbiban 4x nyertem el a magyar bajnoki címet. Amatőr versenyzőként hat maratont, köztük a New York-it és számtalan félmaratont lefutottam, de az egyik legnagyobb büszkeségem, hogy 2018-ban korosztályos 4. helyezéssel ( csupán 1 perccel lecsúszva a dobogóról ) teljesítettem életem első Ironman versenyét Klagenfurtban.

A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomámat. 

Mindig is az volt a célom, hogy a sport szeretetére ösztönözzem az embereket. Egy olyan szélesebb körben vett személyi edző szerettem volna lenni, akivel lehet futni, kerékpározni, úszni, erősíteni, tulajdonképpen együtt sportolni. 

A kislányaim születése előtt együtt futottam minden egyes tanítványommal. Talán kicsit eszementnek tűnik, hogy valaki ennyit fusson mások kedvéért, de az igazat megvallva minden percét imádtam ezeknek a futásoknak. Egy - egy ilyen edzés alkalmával mindig rájöttem, hogy a futás sokkal többről szól, rengeteg barátra és jó emberi kapcsolatra tettem szert általa. 

Szeretnék a saját példámon keresztül minél több embert inspirálni a futásra és megmutatni, hogy gyerekek mellett is lehet rendszeresen sportolni, ha elég kitartó és elhivatott az ember. 

Remélem találkozunk a Garmin Running Club edzésein!


Nyári Dia vagyok, amatőr futó, egyébként színésznő.

3 éve futok rendszeresen, 2 éve edzővel (Debreczeni Dórival). A középiskola után, személyi edzőként végeztem, akkori tanulmányimat az idei évben frissítettem fel, mert hosszú távú célom másoknak segíteni, átadni a mozgás szeretetét. Így jött a lehetőség, hogy a Garmin futóklub edzői csapatát erősíthetem, kevésbé szakmai sokkal inkább motivációs vonalról. Mögöttem van egy idei Párizs Maraton, és megannyi félmaraton, nem titkolt vágyam, hogy egyszer ultrafutó legyek.


Godó Fanka vagyok, személyi edző, sport rehabilitációs edző, valamint Pre- és postnatalis edző (kismama edzés szülés előtt és után)

Jelenleg az Oxygen Naphegy termében dolgozom, valamint köpölyterápiával és rehabilitációval foglalkozom magán úton. 

Sok futóval dolgozom, akiken keresztül még jobban megismertem a sajátomon túl a  "futó test" működését, így a pulzuskontrollos edzéseket helyezve előtérbe épülnek fel edzéseim.

Amire igazán büszke vagyok, az összes csapatversenyem, mert a csapat eredmények mindig extrák a többszörös öröm miatt, de ha a maxot vesszük a 6 fős női UB váltónk 2019-ben, ahol 1. helyet értünk el 19:44:22-es idővel

- korrábbi versenyeim alapján maratonom legjobb eredménye: 3 óra 31 perc (ifiként) 

- korábbi eredményeim alapján legjobb félmaratonom eredménye: 1 óra 28 perc

Persze sok-sok 10, 21 km teljesítése, de a kedvenc távon a mindennapokban mindig is a 10 km marad.

A Garminnal a klubbal való együttműködés előtt is szoros volt a kapcsolatom, hiszen évek óta kísérgetnek a futásaim és biciklis túráim során eszközeik, amire hosszas keresgélés és más márkák utáni rossz tapasztalatból találtam rá úgy 5 éve. A Fenix család a szívem csücske, pont elég a 2 fő sporthoz és remek segítség egy túra megtervezéséhez, a pántok közül pedig túlzás nélkül bármelyiket használtam, mind ritka pontos mérésekkel segíti a céljaim monitorozását.

Nem mellesleg a Runaway Garmin versenyei a kedvenceim.

Tudtam, hogy nem is akarnék más márkával ilyen hűséget, így külön megtiszteltetés volt mikor tavaly a Garmin megkeresett, hogy csatlakoznék-e a stábhoz.

Ha velem találkoztok az edzéseken, kérdezzetek bátran futásról, rehabilitációról, alapozásról, állok kérdéseitek elé!


Szathmáry Melinda vagyok. A sport gyerekkorom óta az életem része. 12 évesen kezdtem atlétizálni az MTK-ban, ahol jelenleg is igazolt atléta vagyok. A Kertészeti Egyetemmel párhuzamosan a TF-en több sportoktatói tanfolyamot végeztem és rendszeresen tartottam alakformáló, step-aerobic és kangoo órákat fitness termekben.

A gyerekek születése után, kb. 10 éve kezdtem újra komolyabban sportolni, 2018-ban lefutottam életem első maratonját, majd 2020-ban kezdődött egy új szerelem, a triatlon, így azóta ez is szerepel a repetoárban.

2021. óta a Maratonman versenysorozat iramfutója vagyok. Fantasztikus érzés, hogy a versenyeken segíthetek azoknak, akik még nem biztosak magukban. Számos ismerőst/barátot/iskolatárs szülőt inspiráltam, hogy elkezdjen futni, sokukat kísértem már versenyen és szuper érzés, hogy részese lehettem az első célba érésüknek, örömüknek.

Jelenleg triatlon edzőnek tanulok, remélem, hogy az eddigi tapasztalataimmal, valamint a tanfolyamon szerzett új ismereteim segítségével még több sportolót tudok majd segíteni a célja elérésben.

Civilben a Liget Projektben dolgozom a Városliget szépítésén.


Mikus Alex vagyok, a Garmin Running Club edzője.
Nagyon nehezen szerettem meg a sportot, sőt kifejezetten “nem szerettem” edzésekre járni. Rohangálni céltalanul a foci pályán és a tesi órán, na abban voltam jó.

6 éves koromtól viszont nagyjából 16 éves koromig birkóztam versenyszerűen szülőhazámban, Szerbiában, Zentán, később Budapesten, majd ezután próbálkoztam úszással, atlétikával, extrém sportokkal és persze a jó öreg konditermi edzéssel.

Azóta sok sportban kipróbáltam magam (atlétika, vízilabda, úszás, extrém sportok) de a triatlonban (itt leginkább a futásban) találtam meg ismét a nagy “szerelmet”.

Ebben a sportágban is, mint mindegyikben a felsoroltak közül, fő elemek a tudatosság, célirányosság és persze a jó öreg mesterhármas: türelem, kitartás és a kemény munka! 

Ezeket én a sportnak köszönhetően tanultam meg, és neked is ezt szeretném átadni.

Jómagam a preventív és tudományos szemlélet híve vagyok! 

Kötődésem a Garmin "életérzéssel" egy gépesített edzőtárssal kezdődött. :) Amikor 5 éve rátettem a csuklómra az első Garmin órámat azonnal elválaszthatatlan társak lettünk. Segíti az edzéseimet, fejlődésemet, a mindennapjaimat. Rengeteg sporttal töltött napon vagyunk már túl és továbbra sincs megállás!


Zarándy András vagyok a Garmin Running Clubb futóedzője. A futóedzéseken kívül szeretnék nektek segíteni a motiválásotokban, saját határotok feszegetésében valamint, hogy megtaláljátok a nehéz feladatokban is a szépséget.

Gyerekkoromban mindent sportot kipróbáltam, de versenyezni végül alpesi snowbohardban kezdtem el. Ez a sportág tanított meg mindenre, ami az edzéssel és a versenyzéssel kapcsolatos. Több, mint 10 évig versenyeztem és a 17 magyar bajnoki címem mellett 31 versenyt nyertem. 1998-ban és 2002-ben a téli olimpiai keret jelöltje voltam, de végül ezekben az években nem jutott hazai snowboardos az olimpiára.

Az élet a Testnevelési Egyetem felé sodort, ahol nappali tagozaton testnevelő diplomát szereztem. Mivel minden napos volt számomra a sport és a versenyzés, könnyen és érdeklődéssel tanultam az elméleti tárgyakat.

A snowboardozás után wakeboard versenyző lettem, ahol 3 Masters Magyar Bajnoki címet szereztem.

Nem voltam egy nagy futó ebben az időszakban. 26 évesen egy térdszalag műtét pecsételte meg a sorsomat, mivel az orvos úgy engedett el, hogy ebből még lehet egy jó térd, de a futást felejtsem le. Legyintett és mondtam: -Ok doki, úgysem szeretek futni!