gpsmap7407_150.jpg

GPSMAP® 7407

Cikkszám: 
010-01379-00
Ár: 
521 900Ft

· Nagy érzékenységű beépített 10 Hz-es GPS/GLONASS képes vevő
· Teljes hálózati kapcsolódást biztosít Garmin Marine Network és NMEA 2000® rendszerekhez, valamint NMEA 0183 kompatibilis
· Támogatja a prémium GSD™ szonárokat és a GCV™ pásztázó szonár modulokat
· Fejlett vitorlás és versenyvitorlás funkciók

Azon hajósoknak, vitorlásversenyzőknek készült akik a nagy teljesítményt és a könnyű használatot tartják szem előtt, de megkövetelik a teljes rendszerintegrációt is. A GPSMAP 7407 chartplotter 7"-os, többujjas érintést is érzékelő kijelzőjével és 10 Hz-es beépített GPS vevőjével ezt nyújtja. Teljes hálózatkezelésével Garmin Hajós hálózatba és NMEA 2000 rendszerekbe is illeszthető, ezen felül beépített Wi-Fi® kapcsolatot is biztosít.

Garmin Hajós Hálózat és NMEA 2000 támogatás


Teljes hálózati kompatibilitása több csatlakozási lehetőséget biztosít a hajóján. A GPSMAP 7407 radar, autopilot, műszerek, több kijelző, FUSION-Link, érzékelők, szonárok, digitális kapcsolók, hőkamerák vagy akár GRID távvezérlő kapcsolódását is biztosítja.

Radar támogatása


Választása szerinti Garmin hajós radar csatlakoztatható a készülékhez, például az erőteljes xHD2 nyitott- vagy az xHD dome radarok.

Hálózati megosztás


A GPSMAP 7407 lehetőséget biztosít az adatok megosztására más, kompatibils GPSMAP eszközökkel. Továbbíthatja például a radar, GCV10 DownVü és SideVü pásztázó szonárok, GSD 24, GSD 25 és GSD 26 szonár modulok, további térképek, felhasználó adatok (útvonalak, pontok, nyomvonalak) adatait is. Az egyik chartplotteren beadott adat automatikusan szinkronizálható a hálózat másik chartplotterére.

Irány és hely frissítése másodpercenként 10 alkalommal


A gyors, 10 Hz-es GPS/GLONASS vevő másodpercenként 10 alkalommal aktualizál, így a képernyőn még folyamatosabb a mozgás. Segítségével akár 5000 útpontot szúrhat le gyorsan és biztosan, valamint keresheti fel azokat újra.

Speciális vitorlás funkciók


Olyan vitorlás funkciókat is támogat, mint a laylines, a fejlett szélrózsa, a heading és course-over-ground vonalak, valós szél adatok, ár/apály információk időcsúszkával. A műszer megjelenítések úgy lettek kialakítva, hogy a fontos adatokat egy pillantással leolvashassa, így a valós és a relatív szélirányt, sodródást, valós és relatív szélsebességet. Ezen adatokról oszlopdiagramot és személyre szabható adatmezőt is beállíthat.

gWind™ jeladó kompatibilitás


A Garmin gWind, gWind Wireless és gWind Race jeladók kettős farkú kialakítással, 3 ágú propellerrel rendelkeznek. Csatlakoztassa az NMEA 2000 hálózathoz és máris láthatja a szél adatokat chartplotterén.

Black Box Interface


A GND 10 black box interface hatékonyan integrálja a Nexus műszereket és érzékelőket a Garmin eszközök családjába. Átalakítja a Nexus adatokat NMEA 2000 jelekké, így gond nélkül képesek együttműködni a Nexus és Garmin készülékek.

Bővítse az elérhető legjobb vízi térképekkel


Két microSD™ foglalatába BlueChart g2 Vision térképeket helyezhet, melyekkel a számos nagyszerű funkció mellett akár a Garmin egyedi Auto Guidance útvonaltervezése is elérhető.

FUSION-Link szórakoztató rendszer


Élvezze a FUSION-Link felkészítés kényelmét, amellyel közvetlenül vezérelheti a hangrendszerét a chartplotter kijelzőjéről.

Nézze és kezelje a készülékét okostelefonjáról vagy tabletjéről


A Garmin Helm segítségével okostelefonja vagy tabletje kijelzőjéről nézheti és kezelheti a Garmin chartplotter készülékét. Könnyen válthat fekvő vagy álló nézet között. iPhone® vagy iPad® használata esetén pedig akár fel is veheti videóra a chartplotter kijelzőjén látottakat.

Vigye magával Apple® készülékét és a BlueChart Mobile szoftvert


A BlueChart Mobile, az ingyenes App Store-ból letölthető alkalmazás segítségével megtervezheti útvonalait, majd azokat vezeték nélkül továbbíthatja a hajóján található, hálózatba kapcsolt Garmin chartplotterekre.

Fejlett automatikus vezérlés


Csak adja meg a kívánt úticélt és a Garmin egyedi Auto Guidance rendszere azonnal megkeresi a térkép alapján az elérhető, biztonságos útvonalat, mely elkerüli a hidakat, sekély vizeket és egyéb, térképen jelölt akadályokat.

Ennél is jobb, a továbbfejlesztett 2.0 változat, mellyel még több, újabb funkciót érhet el. Lehetőséget biztosít átmenőpontok megadására, valamint könnyedén átnézheti a veszélyes pontokat az útja során. Egyszerűen bekapcsolhatja a kompatibilis Garmin autopilotját, hogy az végigvezesse az útvonalon. További 2.0-ás funkcióként elérhető a várható érkezés kiszámítása (így például híd nyitáshoz időzítheti az érkezést), valamint elmentheti a tervezett útvonalat a későbbi navigáció számára.

Egyszerűsített segélyhívás funkció


Ez az exkluzív SOS biztonsági segélynyújtó funkció mindenki életét megkönnyíti - még azokét is, akik nincsenek tisztábana hajózási műszerek használatával. Segítségével egyszerűen hívhatja a partiőrséget vészhelyzet esetén. Csupán az SOS gombot megérintve a chartplotter kielzőjén a hálózatba kötött Garmin VHF rádió a 16-os csatornára vált, majd a képernyőn megjelennek a lehetséges vészhelyzetek (tűz, ember a vízben, stb...). Amint a megfelelő opciót kiválasztja, a chartplotteren megjelenik a vonatkozó VHF rádióba bemondandó mondat, valamint a hajó helyzete - ezzel időt nyerve, elkerülve a pánikot.

GPX Útpont adatátvitel


Ha olyan útpontjai, nyomvonalai vagy útvonalai vannak más gyártó készülékén, melyeket a Garmin GPS-én is használna, egyszerűen exportálja ki GPX formátumban ezeket az információkat, melyeket betölthet a chartplotterébe.

Speciális vitorlás funkciók


Hogy még jobban kihasználhassa verseny közben a szelet, a chartplottere képes verseny előtti utasításokat adni, virtuális startvonallal, számos releváns adattal, bevezetővonalakkal, hátralevő idővel, melyek a hálózatba kötött összes Garmin készülék között szinkronizálhatóak.

Panoptix™ Down jeladó


1 Panoptix jeladóval 3 lenyűgöző képet is kaphat, így valóban láthatja a halak és a csali elhelyezkedését a hajója alatt - valós időben. Akár még 3D-ben is láthatja a vízben a halak elhelyezkedését is. Akár álló helyzetben is megtekintheti a hajója alatti mederfeneket 3D-ben.

LIVEVÜ DOWN

Valós időben mutatja a szonár képét a hajó alatt. Ez a képernyő a bedobott csalit és annak nyomvonalát jelzi lilával, bal oldalon pedig az előzményeket mutatja.REALVÜ 3-D DOWN

Pásztázza a hajó alatti területet előlről-hátra, oldalról-oldalra. Ez a képernyő egy halrajt mutat a hajó bal oldalán a meder közelében, 35 láb mélyen.REALVÜ 3-D HISTORICAL

A hajó mozgása közben rajzolja a vízoszlop szerkezetét, így láttatva a halakat közben. Ez a képernyő 30 és 40 láb között elhelyezkedő halrajt mutat, valamint egy erősebb áramlatot.Panoptix Forward jeladó


1 Panoptix Forward jeladó 2 lenyűgöző nézetet biztosít, akkor is, ha a hajó éppen nem mozog. Mutatja a meder képét és a vízben látható halakat - valós időben. Akár a horgonyt is láthatja felhúzás közben. Ezen kívül 3D képet is kaphat a hajója előtti meder szerkezetéről és az ott úszó halakról.

LIVEVÜ FORWARD

A frissítések egy egyszerű ping alatt megtörténnek, így biztosítva közel valós idejű képet a vízről. A képernyő egy nagy célpontot (búvár) mutat, ahogy közelít a hajóhoz.REALVÜ 3-D FORWARD

Digitálisan pásztázza a hajó előtti területet, így készítve 3D-s előre néző látképet a vízoszlop szerkezetével és a halak helyzetével. A képernyő halakat mutat 10 lábon, valamint 20 láb mélységben jelzi a meder rajzolatát.

  • GPSMAP 7407
  • Táp/adat kábel
  • NMEA 2000® drop kábel
  • T csatlakozó
  • Dönthető tartó csavarokkal
  • Süllyeszthető tartó
  • Védőtető
  • Útmutató