4. GARMIN GSPGames Fesztivál Csillebércen

Több százan vettek részt a 4. GARMIN GPSGames Műhód Fesztiválon, amelynek ezúttal a Csillebérci Ifjúsági Tábor adott otthont. A retro-hangulatú kincskeresésben kicsik és nagyok egyaránt aktívak voltak és még az időjárás is kegyes volt a résztvevőköz.

A versenyt gyalogosan / futva, egyéni, csoportos vagy családi kategóriában lehetett teljesíteni. A családi kategóriában való indulás feltétele az volt, hogy egy 14 év alatti gyermek vegyen részt a csapatban. A feladata mindenkinek azonos volt: a bázis 3 kilométeres sugarú körzetében elrejtett 30 pontból legalább 15-öt kellett megtalálni – a családi kategóriában indulóknak 10 pont megtalálása is elegendő volt.

A versenyprogramban 136 csapat nevezett. A résztvevők nagyon kedvelték a verseny most kipróbált, újszerű elemeit is. Ilyen volt például az AB-pontpár, ahol az "A" ponton talált koordináta, vagy távolság+irányszög adatok segítségével lehetett megtalálni a "B"-t. A 3. Műhód fesztiválon debütált inverzkessing mostanra ismert és népszerű játékká vált, a terepről visszatérők közül rengetegen éltek a lehetőséggel, hogy a GPS-es alapjátékot megfordítva ne koordináták alapján keressenek helyeket, hanem fényképek alapján próbáljanak minél pontosabb koordinátákat mérni.

A végeredmény itt megtalálható.