Fuss a fényben futógála - a Garmin támogatásával

Ötödik alkalommal rendezték meg május 25-én a „Fuss a fényben” futógálát vakok és gyengénlátók, valamint fogyatékos emberek és egészséges társaik számára. A Helios Mozgásakadémia Egyesület, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, a Látássérültek Szabadidõs Sportegyesülete, és a Multeam Rendezvényügynökség szervezésében létrehozott sportrendezvényen a GARMIN is jelen volt.

A program célja az volt, hogy a fogyatékos emberek körében népszerűbbé tegye a szabadidősportot, míg egészséges társaik esetében növelje az empátiakészséget. Közel hatszázan voltak jelen a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, akik közül sokan az 5,2 km-es távot teljesítették. Népszerűnek bizonyult a váltófutás is – itt csapatok ismert személyekkel, többek között Monspart Saroltával, Novák Péterrel, Németh Lajossal, Rubint Rékával kiegészülve versenyeztek egymással.

A GARMIN sátrában az érdeklődők megtudhatták, hogy a GPS-navigáció ma már nem csupán az autós közlekedésben használható, jó szolgálatot tesz a sportolóknak is. Kipróbálhatták a Colorado 300-as túrakészüléket vagy a Forerunner 50 és 405-ös modelleket, amelyek kifejezetten a futók edzéseit segítik. A GARMIN a futógála résztvevőinek 5 ajándékcsomagot és egy különdíjat, egy Forerunner 50-es sportórát ajánlott fel.