Bemutatkoznak a Garmin® eTrex® Touch 25 és 35 kézi készülékek

A műholdas navigáció területén piacvezető vállalat, a Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN) leányvállalata, a Garmin International Inc. a mai nappal mutatta be az eTrex Touch 25 és 35 modelleket: az új, intuitív érintőképernyővel felvértezett GPS-készülékek az aktív életmódot folytató családok, szabadidős tevékenységet végző felhasználók számára készültek. A használat könnyítése érdekében az eTrex Touch sorozat teljesen új kezelőfelületet kapott, valamint a felhasználói profilok a több sportágat felölelő (multisport) tevékenységet űzők számára további kényelmi funkciókkal gazdagodtak. A 6,6 cm képátlójú érintőképenyővel a készülék kezelése tovább egyszerűsödött: csak egy érintés, és már indulhat is a kaland. A készülék a Garmin TopoActive Europe térképi adatbázissal előre feltöltve érkezik, 250 ezer előre telepített geoláda-hely és a dobozban kerékpáros tartó fogadja a büszke tulajdonost. A gumírozott borítású, megbízható új eTrex Touch sorozatban a nagy érzékenységű, GLONASS támogatással ellátott GPS-vevő és az elektronikus iránytű biztos navigációt szavatol még a legzordabb körülmények között is.

Nagy izgalommal várjuk, hogy az új eTrex Touch révén a családok és pihenésre vágyó felhasználók végre ízelítőt kapjanak a szabadtéri tevékenységek nyújtotta élményekbe, örömökbe. – nyilatkozta Martin Resch, a Garmin EMEA szabadtéri készülékekért felelős igazgatója. – Az előre feltöltött szabadtéri térképi adatbázissal, valamint az új tevékenység profilokkal magasra tettük a lécet: a Garmin szabadtéri, kézi készülékeinek belépő szintű sorozata minden eddiginél többet kínál a vásárlók számára.

Az eTrex Touch sorozat azoknak készült, akik egyetlen készülékkel könnyedén szeretnének több szabadtéri tevékenységbe is belekóstolni. Az új „tevékenység profilok” azért jöttek létre, hogy kivétel nélkül valamennyi tevékenységhez egyaránt szélesebb körű navigációs tudással álljanak a felhasználó rendelkezésére. Az új eTrex Touch készülékkel legyen szó akár sétáról, hegyi túrázásról, kerékpározásról vagy geoláda-keresésről, a tevékenységek közötti váltás egyszerűbb, mint valaha, még akkor is, ha ezekre egyetlen délután alatt kerül sor. Az eTrex Touch készülék kényelmesen, gyorsan használható teljesen eltérő célokra: a kezelőfelület olyan szemléletes, olyan könnyedén értelmezhető, hogy kezelése egy gyerek számára sem jelenthet gondot.

Az eTrex Touch készülék rögtön a dobozból kivéve használatra kész. Előre feltöltött, 46 országot lefedő, új, szabadtéri TopoActive Europe térképi adatbázissal érkezik, amely 8GB belső memóriakapacitás mellett az összes létező szabadtéri tevékenységhez hasznos információkkal szolgál. Ezen felül az összes modellre gyárilag feltöltésre kerül a Geocaching.com-ról származó 250 ezer geoláda-hely, így a felhasználó amint kinyitja a dobozt, gyakorlatilag a világ bármely pontján belevághat a geoláda-keresés nagy kalandjába. A Garmin Connect közösségi oldal és a Garmin Kalandok funkció révén a felhasználó felfedezheti mások kalandjait, illetve megoszthatja saját kalandjait barátaival, családtagjaival. Azok, akik még részletesebb, specifikus tartalomra vágynak, a beépített microSD memóriakártya foglalattal kiegészítő térképi adatbázisokat, pl. csúcsminőségű TOPO topográfiai térképeket, CityNavigator utcaszintű, vagy BlueChart hajós térképeket tölthetnek fel.

A készüléket 6,6 cm képátlójú, színpompás, szabadtérben is jól olvasható, kapacitív érintőképernyő, tartós, 16 órás működési idejű akkumulátor, valamint gumírozott, ergonomikus kialakítás jellemzik, vagyis bátran mondhatjuk, hogy elbír az elemekkel1. A beépített, nagy érzékenységű, GLONASS támogatással és HotFix® műhold előrejelzéssel felvértezett GPS-vevő még mély szurdokokban, sűrű lombtakaró alatt is gyorsan és pontosan határozza meg a pozíciót. Az eTrex Touch sorozat összes készüléke rendelkezik a beépített, 3-tengelyes, dőlés kompenzációs elektronikus iránytűvel, amely még álló helyzetben is mutatja az irányt. Az eTrex Touch 35 a pontos magasság, emelkedési adatok érdekében egy barometrikus magasságmérővel bír, amely mindezek mellett az időjárás küszöbön álló változásairól is jelzésekkel szolgál, így a magaslati tevékenységeket, pl. hegyi túrázást, hegyi kerékpározást űzők számára az eTrex Touch 35 lehet a tökéletes navigációs készülék.

Az eTrex Touch 35-höz az ANT +™ adatkapcsolat révén kiegészítő mérők, pl. szívritmusmérő, Tempe™ hőfokmérő, Chirp™ geoláda jeladó, valamint kerékpáros sebesség- és pedálfordulatszám-mérő csatlakoztatható. Az eTrex Touch 35 a Bluetooth-kapcsolaton keresztül képes kompatibilis okostelefonhoz2 kapcsolódni, így a telefonra érkező hívásokat, üzeneteket jelző okos értesítések révén a felhasználó az ösvényt járva is kapcsolatban maradhat a külvilággal, miközben telefonját biztos módon a táskában viszi magával. Ezen felül az eTrex Touch 35 készülék már kompatibilis a Garmin Connect™ mobil alkalmazással, mellyel a felhasználó menet közben tölthet fel adatokat, illetve használhat olyan online funkciókat, mint pl. az Élő követés: az eTrex Touch 35-öt az okostelefonnal párosítva felkérheti családtagjait, barátait, hogy valós időben kövessék tevékenységét. Barátai, családtagjai figyelő tekintetének tudatában az ember magabiztosabbá válik, különösen, ha egymaga van. A eTrex Touch 35 a VIRB® akciókamera sorozat távvezérlőjeként is szolgálhat.

Az eTrex Touch sorozat 2015. nyarán kerül a boltokba.